divendres, 17 d’abril del 2020

Espais de l'aula: minimons


El joc és fonamental pel desenvolupament integral de l’infant, és per això que es mereix ser present en les aules i en el dia a dia dels infants. Ells aprenen jugant, manipulant, experimentant, observant i verbalitzant. I per tant, tot allò que fem a l’escola ha d’estar lligat a aquesta concepció d’aprenentatge.

Les taules de minimons són propostes que preparen els i les mestres tenint en compte les necessitats i interessos dels infants i van canviant al llarg del curs. Poden tenir diverses temàtiques, tenint en compte les estacions de l’any, elements o animals motivadors, els projectes que trien els infants...

Els ajuden a desenvolupar el joc simbòlic i a verbalitzar, a estructurar el llenguatge i el pensament, a socialitzar amb els altres compartint estones de joc i a desenvolupar la imaginació i la creativitat.

La mirada també s’educa per això és important la composició dels elements, la col·locació de les peces i les joguines, la diversitat del material i l’ús de material desestructurat per poder crear i imaginar.


A continuació us deixem algunes de les propostes que hem fet a les diferents aules. Desitgem que us agradin, tant com als nostres petits i petites de l’escola.















També fem servir calaixos de joc simbólic amb propostes com aquestes:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada