dijous, 16 d’abril del 2020

Les aules de la comunitat dels petits

La nostra escola és un lloc on el protagonista de l’aprenentatge és l’infant, on els i les mestres ho disposem i preparem tot amb molta cura. Intentant que els espais siguin agradables i confortables. I preparant propostes d’aprenentatge que siguin vivencials, manipulatives i motivadores.


Les aules d’infantil estan organitzades en racons i espais. Tenim racons o espais de joc, un espai de rutines per fer el bon dia o fer conversa, un espai tranquil amb un petit matalàs i coixins que també forma part de biblioteca d’aula.












Totes les aules disposen d’una taula de minimons i una taula d’experimentació (que van canviant en funció a les motivacions o interessos dels infants), una pissarra digital i un ordinador, (a part de les tablets i mouseboots que s’utilitzen en jocs de mates i de lletres). Dins de les aules disposem de lavabos i piques adaptades als infants i compartits per nivell. Cal dir que les cadires i les taules es mouen en funció a les necessitats dels infants, activitats o moments d’aprenentatge.




A infantil es respecta el ritme dels infants per això fem les entrades i sortides relaxades on les famílies poden acompanyar al seu fill o filla i estar a l’aula una estoneta amb ell o ella.  Treballem a través de diverses activitats i fem servir diverses metodologies: projectes, jocs de mates, jocs de lletres, grups interactius (on col·laboren les famílies), ambients d’aprenentatge, biblioteca, emocions, psicomotricitat vivencial, música i anglès.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada